10 d’oct. 2011

WPW

Home de 65 anys amb història de palpitacions repetides.

4 comentaris:

Núria ha dit...

RS 60bpm, eix 0º, PR 0,10, aparença d'ona delta (empastament inicial del QRS amb despolartizació precoç del ventricle= preexcitació) que produeix encurtiment PR.
És a dir, que un Wolff-parkinson-white es el fenome de preexcitació +Taquicardia supraventricular paroxistica, que sembla que podria ser el què li passa en aquest bon home.
Em sembla que s'ha de vigilar si s'associa una FA ... però tenint el pacient asimptomàtic voto per derivar-lo preferent al cardiòleg per estudi fisiologic o bé poder-li enviar una còpia de l'ecg al cardiòleg ( un avenç en les noves tecnologies quan aquestes funcionen!)
Corregiu-me si m'he passat d'agoserada.

Blanca ha dit...

Hei Nuria! Molt bé!
L'has encertada! bromes apart, opino igual, té una ona delta a totes les derivacions que fa pensar en wpw. Derivar a cardio i valorar ablació.

corali ha dit...

Ei noies!
estic d'acord! Només voldria afegir que hi ha T negatives a cara inferior. Caldria fer una eco també no?

alfons moret ha dit...

Un altre que pensa en WPW.
L'inici i el final de les palpitacions era sobtat, cosa que orienta orienta cap a TPSV. L’inici i final progressius són propis de la taq. sinusal.
Crec que li toca visitar al cardiòleg.
*El WPW comporta canvis en la seqüència d’activació ventricular, causa de les alteracions de la repolarització. Pel mateix motiu, el WPW impideix diagnosticar electrocardiogràficament HVE o IAM agut.