24 d’ag. 2011

Ritme auricular multifocal.

Home de 76 a amb MPOC. Asimptomàtic des del punt de vista cardíac.
ECG de control.

3 comentaris:

Núria ha dit...

toc toc.. hola que hi ha algú??
Bona tornada al mon real, pels que heu marxat de vacances. Ja tenia ganes d'ecg, que treballant se m'han generat dubtes.
Pel que fa al cas... Podria fer una tira llarga si us plau?
FC va al voltant de 40bpm, jo penso que ha de ser un BAV però no em queda molt clar si mobitz II ( jo aquí, els PR que veig , els veig tots igual de llargs i totes les P que veig condueixen... tot i que potser alguna no la veig i hi és) o bé un BAV complert ( tampoc em lliga del tot pq la freqüència dels QRS no és exactament rítmica)
I no té clínica? millor per ell, però tant un cas com l'altre serien indicació de mcp, no? Em sembla que l'hauriem d'enviar a cardio. Què en penseu?

Anònim ha dit...

Bradiarritmia a 50X con ritmo sinusal de base(P positiva en D-II y negativa en aVR).Solo podemos observar 6 complejos,probables artefactos pero quizas en este caso la mejor derivacion seria D-III. El segundo complejo con P distinta al resto(extrasistole auricular?).El 4,5 y 6 latidos precedidos de P sinusal con PR identicos y ausencia de cualquier P que no sea precediendo QRS.RR identico y muy prolongado entre los 3 ultimos .¿disfuncion sinusal?

alfons moret ha dit...

No tenim tira llarga.
Tres o més morfologies de P a la mateixa derivació defineixen el ritme auricular multifocal. Trobem també diferents P-P, P-R i R-R. .
El ritme per si mateix no requereix tractament. Si la cosa va a >100 x’ parlem de TAM. Es pot veure en persones grans amb patologia crònica, especialment pulmonar.
El pacient pràcticament enllitat i amb O2 domiciliari va ser derivat per la bradicàrdia, tot i que estava asimptomàtic. De moment no sé el desenllaç.