14 de juny 2011

Bloqueig AV 1er grau

ECG de control per HTA (enalapril/HCTZ) de pacient asimptomàtica de 65 anys  que ens fa arribar la Sra Bernabeu.



3 comentaris:

Anna ha dit...

El que veig.. Va rítmic,FC aproximadament 70x',eix 60º. El PR és de 0,40s (increhiblement llarg!) per lo qual pensaria en un bloqueig AV de primer grau ja que totes les P condueixen i el PR està allargat per igual en cada cicle.
Hauriem de mirar si prèn B-bloquejants, digoxina o algun fàrmac que pugui alterar el PR però suposo que si està assimptomàtic no fem res?

Núria ha dit...

Estic amb l'Anna, jo crec que totes les P condueixen, el PR es aprox 0,40s i a cada batec el PR té la mateixa longitud. EN aquest cas, que segons la Hª només pren hctz+enalapril, penso que si està asimptomatica no cal fer res. Però i si el mateix cas fa un síncope i tu la veus a la consulta a potsteriori , que ja's'ha recuperat, t'ho explica, i en realitat només et ve a veure pq té dolor lumbar de la caiguda i vol que li receptis alguna cosa"pq em fa un mal, nena!.." caldria derivar per 1 síncope+BAV1er grau i descartats fàrmacs??

alfons moret ha dit...

Ja ho heu dit. Bloqueig AV 1er g quilomètric. Com no tractem ecgs si no pacients, i la senyora està asimptomàtica, penso que no s'ha de fer cap tractament.
Davant aquest bloqueig hauríem de buscar fàrmacs que puguin ser responsables del bloqueig i descartar la hipopotassèmia. Estaria bé una exploració per descartar cardiopatia congènita o adquirida.
Sense altres tipus de bloqueig associats crec que el síncope és altament improbable.